Szabadság-híd

2017. január 20., péntek

Örömteli gólyahír és következményei


Ildikó áldott állapotba került.  Amikor az örömhírt megosztotta a cégvezetővel, rögtön javaslatot is tett saját utódjára. Az iparágban tapasztalatot szerzett, a pénzügyi osztály vezetésére alkalmas jelöltért nem is kellett messzire menni: ő is a vállalat alkalmazottja volt, csak egy másik osztályon, vezető beosztásban. Így a kiszemelt utód rövid betanulás után átvehette Ildikó feladatkörét. Ehhez hozzávetőleg egy hónapra volt szükség csupán.
A kérdés csak az volt, ki vegye át az új pénzügyi osztályvezető régi feladatkörét, valamint, hogy betanulása egy hónapja alatt ki vigye a pénzügyi osztály vezetését teljes felelősséggel.
A cégvezető – korábbi jó tapasztalata alapján – interim megoldást választott mindkét helyzet orvoslására.
Összesen 18 munkanapra fogadott fel egy pénzügyes interim menedzsert, aki remekül megoldotta ezt a klasszikus gap management helyzetet. Ugyancsak interim vezetőt talált az új pénzügyi osztályvezető korábbi feladatkörére, aki végül 28 napi munka után számlázott napidíjat. Amikor ez a második interim menedzser is átadta a feladatkört az időközben megtalált, meghatározatlan időre felvett munkatársnak, a cégvezető elégedetten dőlhetett hátra. Jóleső érzéssel nyugtázta, hogy sikerült áthidalni a fellépett erőforráshiányt, fenntartani a zökkenőmentes működést és a nyugodt munkavégzést. A vállalat üzleti életében semmilyen megrázkódtatást nem okoztak a személycserék, hála a hatékony interim megoldásnak.

… És időközben Ildikó is összekészítette a babakelengyét.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése