Szabadság-híd

2013. december 16., hétfő

Miért előnyös az Interim Menedzser alkalmazása?



ProfesszionalizmusAz interim menedzser magasan képzett és rendkívül nagy iparág specifikus tapasztalatot, know-how-t oszt meg a céggel és ad át a munkatársaknak, tudja hol lehetnek a problémák, buktatók és ezzel időt, pénzt takarít meg, valamintmegnyugtató megoldást kínál a megbízónak és a tulajdonosi körnek.
OperativitásAz interim menedzser más, mint a tanácsadó. Felelősséget vállal, és végrehajt. Nem csak javasol, riportokat készít és tanácsokat ad, hanem képes megtörténtté tenni a dolgokat.
SebességEgy interim menedzser személyében napokon belül komoly szakemberre bízhatja a feladatot, a toborzás, kiválasztás rendkívül időigényes és költséges folyamatát kihagyva. Az interim menedzser már az első naptól értéket ad.
ObjektivitásAz interim menedzser független a belső cégpolitikától, esetleges „hatalmi harcoktól” és kialakult érdekviszonyoktól, amelyek a menedzsmentet sokszor gúzsba köthetik. Az interim őszintén megmondja Önnek, hogy mit gondol, mit lát a cégben.
KatalizátorEgy ideiglenes vezető friss gondolatokat visz a cégbe, erősítheti a csapatszellemet, a gyors megoldásokkal lendületet ad, a hosszabb távú stratégiák kedvezőbb pályát kínálnak a cégnek.
CélorientáltAz interim menedzser arra összpontosít, ami a legjobb az üzletmenetre nézve. Mivel független és adott időszakra szerződik, ezért anélkül képes hozzájárulni a cég eredményéhez, hogy veszélyt jelentene a meglévő vezetésre.
Kapcsolati tőkeAz interim menedzser nemcsak pénzt „termel”, hanem win-win szituációkat is teremt, rendelkezik a feladatok eredményes végrehajtásához szükséges kapcsolati tőkével, amelyet még hosszan a távozása után is kamatoztatni tud a cég.
RugalmasságA feladat befejezése után nincs munkajogi vonatkozású probléma (elbocsátás, végkielégítés, stb.),  és a következő felmerülő feladatra ismét az arra legalkalmasabb külső erőforrás vehető igénybe.
KöltséghatékonyságJó eszköz az indokolatlanul nagy létszám kiküszöbölésére, mert az interim menedzserannyi ideig marad, amennyi a feladat megvalósításához szükséges.


Forrás: http://iim.org.uk/defined/#value

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése