Szabadság-híd

2014. július 21., hétfő

Állandó készültségben: Nyaralhat-e egy interim menedzser megbízás alatt?



Bármilyen típusú munkaviszony mellett vitatott téma lehet,  mi a legjobb időpont az éves szabadságra. Interim menedzserként pedig még nehezebb szünetelnünk, hiszen itt adott időre adott célok elérésére szerződünk. 


Rövid idő alatt kell eredményeket realizálni változó környezetben, így sok interim menedzsernek meg sem fordul  a fejében a szabadság gondolata. Nem azért, mert ebben az esetben nem kap napidíjat, hanem mert az ügyfél teljes elkötelezettséget vár el. Ugyanakkor mindenkinek szüksége van pihenésre.


Mindannyiunk nyaralását hasonló tényezők befolyásolják. Család, időjárás, más személyes kötelezettségek mind szerepet játszhatnak. Bár az interim menedzserek számára szabad az az időszak, ami két projekt megvalósítása közt rendelkezésükre áll, egy részük azonban ezt az időszakot önmaga képzésére, újabb projekt lehetőség felkutatására vagy felkészülésre fordítja. 

Egy új trenddel is találkozhatunk a piacon. Nagy-Britanniában az interim menedzsment nem tartozik az AWR (Agency Workers Regulation) alá, így nem jár számukra "egyenlő bánásmód", mint például fizetett szabadság, hiszen magas napidíjon effektív munkát végeznek. Mégis előfordul, hogy hosszabb interim munka esetén a vállalat felajánl egy rövid fizetett szabadságot a menedzsernek. Nem elterjedt gyakorlatról van szó, de valószínű, hogy ebben az esetben az interim hosszú és gyümölcsöző kapcsolatot ápol a céggel, mely így honorálja az eredményeket. 

Egy hat hónapos projekt esetében, ritka hogy valaki szabadságot kérne, ha mégis halaszthatatlan, vagy kényszerű szünetről van szó, nyíltan és őszintén érdemes ezt a megbízó elé tárni, már a megállapodás kezdetekor. Az megbízó, amennyiben a kérésünk mögött látja a szándékot, jóval megértőbb lesz..

A "ma" interim menedzserei, főleg akik 6 hónapnál hosszabb megbízáson vesznek részt, megtanulták hogy legyenek részei a csapatnak, beilleszkedtek, hogy munkájukat hamarabb és jobb eredménnyel végezhessék. Továbbadott tudásuk és terveik alapján a munka nélkülük is zökkenőmentes lehet egy rövid ideig,  így akár nekik is kijárhat egy kis szabadság, az állandó készültség mellett.



További információk és a cikk forrása:
  • http://www.aliumpartners.com/blog/can-interim-manager-realistically-take-holiday-during-assignment/
  • https://www.linkedin.com/company/sabbatical-in-hungary?trk=biz-companies-cym



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése