Szabadság-híd

2014. július 11., péntek

6 Érv A Sabbatical Mellett

 August Turak, a Forbes külső munkatársa, sikeres vállalkozó és felső vezető, emellett díjnyertes író, előadó és tanár. A sokoldalú szerző nemrég érdekes cikket publikált a Sabbaticál-ról.
          Turak 2002-ben döntött úgy, hogy kiveszi "éves szabadságát" és meglátogatja a egyetemét, a Minnesota-i Saint John's -t. " ... ez a négy hónap lett életem legsokatmondóbb, legizgalmasabb, kulcsfontosságú kalandja, mely örökre megváltoztatott."
           A nálunk is egyre elterjedtebb kifejezés nem más, mint a 7 évente 1 év "szabadság" gondolata, mely mögött az az elmélet áll, hogy egy hosszabb munkafolyamat után, töltsük azt akár több cégnél vagy több pozícióban, nem csak jól jön, hanem karrierünk szempontjából is hasznos a pihenés. Ez alatt az időszak alatt leülepedhetnek bennünk az eddig munkahelyi tapasztalataink, képesek lehetünk a pihenés által új irányt és lendületet adni karrierünknek. Turak cikkében 6 okot tár elénk, amiért érdemes 7 évente Sabbatical-t tartanunk.



  

1.Nem vagyunk nélkülözhetetlenek, de ez nem gond.

  • " Teljesen kihúztam a dugót" - írja Turak, tehát kikapcsolta az üzleti életét és amikor pár hónappal később visszatért, csodák csodájára a háza még mindig állt, a Föld keringett a Nap körül.

2. Feleslegesek vagyunk?

  • Az, hogy a dolgok nélkülünk is működnek, jó esetben alázatosabbá tesz minket a munkánk iránt. De amitől az emberi ego igazán fél, hogy nem csak nélkülözhetőek, de feleslegesek is vagyunk. A tudatosan választott szünet segít szembenéznünk ezzel a félelmünkkel és legyőzni azt. " Jobb vagy mind gondolnád. Megengedheted magadnak ezt a kikapcsolást"- írja.

3. Több mintára, modellre van szükségünk.

  • Egy vezetőnek sosem lehet elég sémája, mintája amiben gondolkodhat. Ezért érdemes sokszor messzire menni, hiszen ott találhatunk új példákat, amiket beépíthetünk az üzleti életbe, ahol nem is gondolnánk. ( Turen 17 évet töltött katolikus szerzetesek mellett, és állítása szerint sok olyat tanult, mely az élet más területein is hasznosítani tudott).

4. Új nézőpontokkal gazdagodhatunk.

  • Turak a diákok közt újra tanult érvelni és vitázni. Mára már, főleg a munkahelyen, ritkán fejezzük ki véleményüket politikáról, etikáról vagy bármiről. Így a nézőpontok szabadsága mellett mi is elveszítjük képességünket az újragondolásra. Nézőpontváltáshoz sosem késő.

5. Az egész az emberekről szól.

  • Az üzlet 80%-ban emberek és csak 20%-ban bármi más. Sokszor a statisztikák és más módszerek elfeledtetik velünk, hogy ezek nem csak számok, hanem személyek. A sabbatical által újra előtérbe kerül emberibb oldalunk, ami nem hogy árt, hanem használ az üzletnek. Kikapcsolódás közben mi magunk is fejlődünk, az életvezetés új példáit ismerhetjük meg.

6. Aki mer, az nyer!

  • Ami a legfontosabb az összes érv közül, hogy merjünk nekivágni az ismeretlennek, olyasmit csináljunk amit még soha, hisz az előre nem tervezett, meglepetéssel szegélyezett utak tanítanak minket igazán.


További információk:

  •  http://www.forbes.com/sites/augustturak/2014/06/17/6-reasons-why-every-leader-needs-a-sabbatical/
  • https://www.linkedin.com/company/sabbatical-in-hungary?trk=biz-companies-cym


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése